Marquez elárulta, mennyire motiválja, hogy befogja Rossit

A 2025-től már a gyári Ducati színeiben versenyző Marc Marquez a gyorsaságimotoros-világbajnokság történetének harmadik legsikeresebb pilótája a vb-címek tekintetében, minden kategóriát nézve nyolcszoros, a királykategóriát tekintve hatszoros győztes.

A 2000-es években egy motoros volt nála eredményesebb, bizonyos Valentino Rossi, aki összességében, és kizárólag a MotoGP-osztályt figyelembe véve is eggyel többszörös ment mennybe a szezon végén.

A jövő évben Marqueznek remek sansza lesz befogni korábbi nagy riválisát, az AS pedig arról faggatta, mennyire élteti, hogy utolérje és lehagyja Rossit a mutatóban.

„Sosem volt számszerű célom, hogy ennyit vagy annyit érjek el, és most sincsen. Idén azt mondtam, hogy újra élvezni akarom a versenyzést, ez sikerült. Van egy tervünk, egy stratégiánk, de lépésekben kell haladjunk, először versenyeket kell nyerjünk, hogy reális esélyünk legyen nagyobbnál nagyobb álmokat hajkurászni”

– fogalmazott óvatosan a spanyol, akire egy esetleges újabb vb-cím előtt vár még egy komoly mérföldkő, a 60. futamgyőzelem. Utoljára 2021-ben, Misanóban állhatott a dobogó tetejére, viszont jelenlegi formája alapján egyre közelebb van az újabb siker.

„Hiszem és remélem, hogy a 60. győzelem még ebben a szezonban meglesz. Nem tudom, mikor, de azt megtanultam az évek során, hogy nem szabad ezeket megszállottan üldözni, mert az sosem vezet eredményre. Ha csak erre az egyre fókuszálsz, az csak bukásokat hoz magával.”

A MotoGP 2024-es évada június 28. és 30. között folytatódik Hollandiából, az állomás eseményeit a Network4 felületein élőben nézhetik.