Ximena Romo tudta, hogy jó lesz csibészt játszani

A múlt héten már alaposan szemügyre vettük Maxi Iglesiast, a Szélhámosok című sorozat férfi főszereplőjét – itt az idő, hogy társnőjét, a Catát alakító Ximena Romót is jobban megismerjük.

Ximena Romo 2022-ben, a Szélhámosok egyik partiján (Fotó: Borja B. Hojas/Getty Images)
Maxi Iglesiasszal idén júniusban, a mexikói premieren (Fotó: Jaime Nogaes/Medios y Media/Getty Images)

A 33 éves színésznő Mexikóvárosban született, édesanyja, Patricia Mercado feminista politikus, a mexikói szociáldemokrata párt alapítója és egykori elnöke. Édesapja, Horacio Romo Vázquez az ottani elektronikai szakszervezetének egykori elnöke. Szóval mindkét szülője sokszor szerepelt nyilvánosan, de arról nincs értesülésünk, hogy ezt bármelyikük szórakoztató tévéműsorokban tette volna.

Romo a mexikóvárosi Casazul Artes Escénicas Argosban tanult színészetet, ahol nagyra értékelték a tehetségét, és amikor végzett, szerződést ajánlottak neki. Ő azonban nemet mondott erre, mert tudta, hogy szeretne Európában tanulni: a University of London drámai képzésére iratkozott be. Karrierjét 2008-ban filmekkel kezdte, 2011-ig kellett várnia az első sorozatepizódra, amelyben szerepelt, és 2014-ben jött az első nagy dobás: A szenvedély száz színe. Nem „a” főszerepet játszotta benne, de 116 epizódban láthatták, a közönség pedig megszerette.

A következő, nálunk is bemutatott munkái a Mindenki szeret valakit, az Ismeretlen ellenség című sorozat, Az Úr napja és a Mondd, mikor! voltak. Így érkezünk el 2022-be, amikor megkapta a Szélhámosok női főszerepét, Catát. Korábban úgy nyilatkozott, már az a tény is rögtön felkeltette az érdeklődését, hogy María Dueñas írta a történetet, hiszen ő nemcsak bestsellereket alkotott, hanem az azokból készült sorozatok munkáiból is kivette a részét.

„Minden sorozatot láttam, amely a könyveiből készült, így ő számomra garancia az izgalmas történetre. Szeretem a női karaktereit” – mondta el a sorozatot bemutató sajtótájékoztatón. „Már az első epizód forgatókönyvét is szuperszórakoztatónak és izgalmasnak találtam. Cata karaktere különösen kifinomult, és azt is lehetővé teszi számomra, hogy egy csibészt, csalót játsszak. A szerepeket nagyon jól írták meg” – idézik. A csibész mondjuk viszonylag visszafogott kifejezés arra, hogy valakik nagyon gazdag embereket ejtenek át azzal, hogy hamis műalkotásokat adnak el nekik sok pénzért, de ez semmit sem von le a lelkesedés értékéből.

Szélhámosok

Igazából napjainkban ritkaságnak számít, hogy egy színész életéről nem sok mindent tudunk meg, mert még a hivatalos Instagram-oldalán sem részletezi különösebben a világról alkotott elképzeléseit, családi állapotát, vagy úgy egyáltalán bármit, a szakmai életén kívül. Persze Hollywood ilyen szempontból elkényeztet minket, nem is biztos, hogy egészséges ez a dolog – a spanyol ajkú filmkészítők viszont tényleg végletesen szófukarok a témában. Romóról is csak annyit tudhatunk meg biztosan, hogy egy-két éve még együtt volt José Pablo Minor fotóművésszel, egyébként pedig nagyon sokszor látható divatmagazinokban, címlapokon.